Lindabról

logo

A Lindab alapítói 1959-ben egy kis bádoglemez-gyártó műhely működését indították el a svédországi Lindhultban. A műhely működését később áthelyezték Båstadba, amely Svédország déli részén, a Bjäre-félszigeten helyezkedik el. A Lindab azóta a világ különböző részeire kiterjesztette tevékenységét, és jelenleg 31 országban, több mint 125 helyszínen képviselteti magát. Világszerte érdekeltségekkel bíró nemzetközi cégcsoport építőipari termékeket és épületrendszereket fejleszt, gyárt és forgalmaz finomacéllemezből a Ventiláció és Profil üzletágakban.

A Profil üzletág az építőipari termékekre koncentrál, kínálata a szerkezeti komponensek széles választékától a könnyûszerkezetes acél épületrendszerekig terjed, amelyek ipari és lakossági céloknak egyaránt megfelelnek.

A Ventiláció üzletág a légtechnika termékeire koncentrál, kínálata a ventilációs komponensektől a komplett beltéri klimatizációs megoldásokig terjed.

A Lindab cégcsoport forgalma 2012-ben 6 656 millió svéd korona volt, amely 31 ország, hozzávetőleg 4 300 dolgozója valósított meg. Székhelye a Bastad közelében található Grevie-ben van, Svédország gyönyörű Bjäre félszigetén. A teljes 2012-es értékesítés földrajzi megoszlása: Skandinávia – 45%, Közép- és Kelet-Európa, valamint korábbi szovjet tagállamok – 23%, Nyugat-Európa – 29%, egyéb piacok – 3%.

A Lindab tőzsdére bevezetett cég, a stockholmi OMX skandináv tőzsdén tartják nyilván, LIAB néven. Főrészvényeseink a Ratos, a Sjätte AP-fonden és a Skandia Liv.

lindabrol

 

Termékeik az egész világon ismertek, számos közülük piacvezetõ. Széles termékkínálatot nyújtunk ereszcsatorna-, tetõfedõ-, könnyûszerkezetes-, tetõbiztonsági rendszerekbõl, acél csarnokrendszerekbõl, valamint ipari- és garázskapukból.

Termékkínálat .pdf anyaga innen letöltehtő.


Termékeik horganyzott acéllemezbõl készülnek, mûanyag külsõ bevonattal ellátva, ami tökéletes védelmet nyújt a külsõ környezeti körülményekkel és idõjárási viszontagságokkal szemben. Az acél síklemez kiváló tulajdonságainak köszönhetõen a Lindab termékek megfelelnek napjaink szigorú környezetvédelmi elõírásainak.

Rólunk

A dédnagyapa még 1922-ben váltotta ki az iparengedélyt és alapította meg az első bádogos társaságot Székesfehérváron.

Az Aliquander család bádogosipari vállalkozása 2017. évben múlt 95éves!!!
 

Megnézem

Köszönjük, hogy minket választott!

Iratkozzon fel Hírlevelünkre és nem marad le újdonságainkról és akcióinkról.

captcha